Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Új DJ-vel erősít az All In PartyRádió

A szegedi székhelyű online rádió július 16-tól új lemezlovassal erősíti csapatát és műsorát. A partyarcoknak és a rádióhallgatóknak egyaránt ismerős új lemezlovas, Roberto jelentkezik a csatorna új, kedd esti műsorában.

Publikálás ideje: 2013.07.17.

Marosvásárhelyi Rádió: egész nap magyarul középhullámon is

Vásárhelyen és környékén már középhullámon is vételezhető a Marosvásárhelyi Rádió egész napos magyar adása. Az RMDSz-kongresszuson szombaton elhangzott, szerepel a szövetség javaslatai között, hogy a Kolozsvári Rádiónak is legyen 24 órás magyar adása.

Publikálás ideje: 2013.05.26.

Vasárnap elhallgat a Kék Duna komáromi frekvenciája

Esztergom után most Komáromban is elhallgat a Kék Duna frekvenciája. Vasárnap éjszaka lekapcsolják a 90,5-ös frekvenciáját a Kék Duna rádiónak, ami a komáromi sugárzást biztosította. A 90,5 az egyik legnépszerűbb adó volt a régióban. A győri frekvencia részben pótolja a kiesést.

Publikálás ideje: 2013.04.05.

Egész naposra bővül a marosvásárhelyi rádió magyar nyelvű műsora

Szombattól egész naposra bővül a román közszolgálati rádió marosvásárhelyi területi stúdiójának magyar nyelvű műsora, amely lefedi az egész Székelyföldet.

Publikálás ideje: 2013.03.21.

Szól tovább a 90.6 Rádió 1

Folytathatja adását a pécsi Rádió 1, miután újra a Mambó Rádió Kft. által üzemeltetett csatorna nyerte el a Pécs 90.6 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázatot - tájékoztatta a Médiatanács Szóvivői Irodája e heti döntéséről csütörtökön az MTI-t. A hullámhosszot jelenleg is ez a rádió használja, ideiglenes engedéllyel.

Publikálás ideje: 2013.02.07.

Meghosszabbította az NMHH a Jazzy rádió szerződését

Meghosszabbította az NMHH a Jazzy rádió szerződését - A rádió tulajdonosának nincs tartozása, és nem szegték meg a médiatörvényt, így 2018-ig tovább sugározhatnak.

Publikálás ideje: 2013.02.04.

Elhallgatott a Rádió 1 a Kisalföldön, a Rise FM érkezhet Győrbe

A 96.4-en nem sugároz már adást a Rádió 1, a megüresedett frekvenciát információnk szerint a Rise FM töltheti be a megyeszékhelyen. Értesüléseinket Szilágyi Tamás, a RiseFM ügyvezető igazgatója megerősítette. "A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak valóban benyújtotta pályázatát a 96.4 MHz-re Győrben a Füleky Rádio Kft., mely a RiseFM-et a Balaton környékén üzemelteti.

Publikálás ideje: 2013.02.04.

Elindult a Neo FM utódja, a Neo World Radio

A Neo World Radio nevű online adó eddig csak zenéket adott, ám mostantól már élő adásuk is van: reggel 7-től délután 5-ig dolgoznak műsorvezetők a stúdióban, írja az mmonline.hu. A reggeli műsort Balás Emese vezeti, 9 órától Klamancsek Krisztián majd délutántól Andrejkovics Sándor hallható. A netes adó zenei kínálata nagyjából megegyezik a novemberben megszűnt rádióéval.

Publikálás ideje: 2013.01.14.

Új név, új frekvencia

A debreceni Rádió FM95 a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság frekvenciákra vonatkozó döntéseivel összefüggésben december 23-tól a 104.6 MHz-en lesz hallható, ezzel párhuzamosan nevet is vált. A rádió a jövőben a Best FM nevet fogja használni. Mivel tegnap döntöttek és a hétvégén már váltani kell, a kampány azonnal elindult.

Publikálás ideje: 2012.12.20.

Teltházas gála a Paprika Rádió hatodik születésnapján

Munkatársakkal, támogatókkal és mintegy nyolcszáz hűséges hallgatójával ünnepelte hatodik születésnapját a Kolozsvári Magyar Opera nagytermében a Paprika Rádió. Kolozsvár első és egyetlen, 24 órában magyarul sugárzó kereskedelmi rádióadója december 19-étől „újratöltve", azaz új műsorráccsal jelentkezik, amely által közelebb szeretne kerülni hallgatóihoz.

Publikálás ideje: 2012.12.19.