Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Különleges repülőtéri rádiót indítanak Indiában

Érdekes keresztezése ez a zenei és az informatív rádiózásnak. Együttműködést kötött az Indiai Repülőtéri Hatóság és az Indigo 91,9 FM, amelynek eredményeként megszületett a Goa Airport Radio.

Publikálás ideje: 2017.12.27.

Csak digitális rádiókat fognak árulni Olaszországban

Kizárólag digitális vételre is alkalmas rádiókészülékeket lehet majd forgalmazni Olaszországban 2020-tól, egy friss törvénymódosítás szerint. Az új szabályok értelmében a jövőben csupán olyan rádiók kerülhetnek az olasz boltok polcaira, amik a digitális vételi módok (DAB+, internet) közül legalább egyet támogatnak.

Publikálás ideje: 2017.12.27.

Új műsorigazgató a Mária Rádiónál

Január elsejétől új műsorigazgató lép munkába a Mária Rádiónál. Lépes Lóránt atya korábban a felvidéki Mária Rádió tartalomért felelős vezetőjeként volt ismert – számolt be Facebook oldalán az adó.

Publikálás ideje: 2017.12.27.

Bővül a Mega Rádió vételkörzete

Gyulán és Orosházán is az oldies rádió fog szólni.

Publikálás ideje: 2017.12.27.

„Nem vagyok egy nagy rebellis, de azért kicsit igen” – Göczey Zsuzsa-interjú (Háttérzaj 1.)

Göczey Zsuzsa volt a Magyar Rádió egyik legjelentősebb zenei szerkesztője a nyolcvanas-kilencvenes években, számos emblematikus rádióműsor – mint a Lemezbörze helyett és a Rockújság – fűződik a nevéhez.

Publikálás ideje: 2017.12.27.

Öt éves a Dankó Rádió

A Dankó Rádió indulásának ötödik évfordulóját ünnepelték péntek este Budapesten, a Várkert Bazárban.

Publikálás ideje: 2017.12.23.

Majdnem mindenki hallgat rádiót

Országosan a Petőfi Rádió, Budapesten a Sláger FM az első. A 2017. szeptember-novemberi időszakban a rádiókat naponta több mint 6 millióan, míg hetente 7,5 millióan hallgatták. Ez azt jelenti, hogy országos szinten a 15 éves vagy idősebb lakosság 73%-a naponta, míg 91%-a hetente hallgat rádiót.

Publikálás ideje: 2017.12.22.

Toronymagasan vezet a 103.9 Sláger FM!

Budapest leghallgatottabb oldies rádiója a Kantar Hoffmann szeptember - novemberi mérései szerint magabiztosan növelte piacvezető pozícióját a teljes lakosság körében, így továbbra is a város legnépszerűbb adója.

Publikálás ideje: 2017.12.22.

A rádió működik!

Egyedülálló kezdeményezést indítottak Szlovákia legnagyobb és leghallgatottabb adói, hogy javítsanak a rádiók megítélésén a hirdetők körében. A Rádio Funguje (A rádió működik) elnvezésű kampány arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a rádió továbbra is egy fontos felület, ami kihagyhatatlan a hirdetők és reklámügynökségek médiamixéből.

Publikálás ideje: 2017.12.21.

Öt új frekvenciával bővül a Dankó Rádió adóhálózata

A Duna-Tisza közén és a Balatonnál is javulni fog a lefedettség. Az MTVA kezdeményezésére öt új frekvenciával bővül a Dankó Rádió országos adóhálózata – közölte csütörtök délután a Médiatanács. Az ötödik születésnapját ünneplő rádió hamarosan Baja (92.2 MHz), Keszthely (104.3 MHz), Révfülöp (91.0 MHz), Tiszafüred (105.2 MHz) és Nagymaros (93.1 MHz) vételkörzetében is jó minőségben fog szólni.

Publikálás ideje: 2017.12.21.