Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Ez történt a magyar rádiós piacon 2017-ben

Meglehetősen mozgalmas és eseményekkel teli év volt 2017 a magyar rádiós piacon. Az új esztendő startjával együtt egy piaci átrendeződés vette kezdetét januárban. Ennek oka, hogy 2016. november 19-én megszűnt Magyarország egyetlen országos lefedettségű kereskedelmi rádiója, a Class FM.

Publikálás ideje: 2018.01.01.

Ezt a 10 dalt játszották a legtöbbet a rádiók 2017-ben

Felvettük a rádiókkal a kapcsolatot és elkértük tőlük azt a tíz legtöbbet játszott dalt, ami 2017-ben január 1. és december 6. között szólt az adott állomáson. Az utóbbi dátum alkalmazásának oka egyrészt az volt, hogy december 6-án adták ki a Spotify felmérését, másrészt szerettük volna kiküszöbölni a karácsonyi zenék okozta lehetséges torzítást.

Publikálás ideje: 2017.12.31.

Rádiós babát ajándékozott meg a 42NET Csoport

Hagyományteremtő céllal adták át Szolnokon a babakötvényt. Az év elsőszülött 42NET-es babájának hirdetett babakötvény ajándékot a 42NETMedia még 2017 elején.

Publikálás ideje: 2017.12.30.

Teljesen átrendeződik a stockholmi rádiós piac

Mint arról már korábban beszámoltunk, Svédország teljesen átszabja kereskedelmi rádiós palettáját, és újraosztja meglévő frekvenciakészletét.

Publikálás ideje: 2017.12.29.

Elkezdődött a hálózatos rádiók lekapcsolása Belgiumban

December 31-ig kell elhallgatniuk. Ahogy arról már korábban is írtunk, Svédország mellett Belgium is átrendezi a 100 MHz-es sávon elérhető rádiós kínálatot. Ennek az a következménye, hogy az idáig helyi frekvenciákat bérlő és azokon hálózatot létrehozó rádióknak hétfőtől megszűnik a műsorszolgáltatási jogosultsága.

Publikálás ideje: 2017.12.29.

Tovább szólhat az Európa Rádió és a Rádió Som

Közzétette a Médiatanács a tokaji 101.8 MHz pályázati felhívását. A dokumentum szerint a közösségi jellegű médiaszolgáltatás tenderén az a jelentkező érheti majd el a legtöbb pontot, aki többek között vállalja, hogy műsorában a szöveg aránya 50,1% felett lesz napközben, és minden órában legalább 3 perc híreket szolgáltat.

Publikálás ideje: 2017.12.28.

Változás a Rádió 1 reklámidő-értékesítésében

A Media Time Kft. veszi át a Rádió 1 hálózat reklámidejének értékesítését a Radio Plus Kft.-től.

Publikálás ideje: 2017.12.28.

Saját díjátadót indít a Global

A hatalmas média cég a Global Radio egy saját díjátadó estet szervez, aminek beharangozó promócióját már hallani lehet a Capital, a Capital XTRA, a Heart, a Classic FM, a Smooth, a Radio X, a Gold és az LBC állomásain is.

Publikálás ideje: 2017.12.28.

Rádiós riporternek állt Harry herceg

A BBC Radio 4 Today c. műsorában vállalt vendégszerkesztői szerepet Harry herceg. A királyi sarj Barack Obamával és saját apjával, Károllyal készített interjút.

Publikálás ideje: 2017.12.28.

Vezet a 103.9 Sláger FM

Budapest leghallgatottabb* oldies rádiója a Kantar Hoffmann szeptember – novemberi mérései szerint magabiztosan növelte piacvezető pozícióját a teljes lakosság körében, így továbbra is a város legnépszerűbb* adója – áll a rádió portálunkhoz eljuttatott közleményében.

Publikálás ideje: 2017.12.27.