Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Veszprémi rádiót vett a Sláger FM

2016. január 28-án a Sláger FM rádiót üzemeltető Sláger FM Hálózat Zrt. megvásárolta a veszprémi Méz Rádiót üzemeltető Veszprém Rádió Kft.-t.

Publikálás ideje: 2016.02.01.

Tiësto is a Music FM-en mixel

Öt új rezidenssel bővült a Music Killers csapata: a 89.5 Music FM esti élő DJ Showja két hazai és három nemzetközi DJ-t is leigazolt. Ezentúl Tiësto, Oliver Heldens és Don Diablo mixei is itt hallhatók.

Publikálás ideje: 2016.01.29.

Új vezető a Rádió Eger élén

Egyed Zsolt személyében új vezető került Eger leghallgatottabb rádiójának, a Rádió Egernek az élére.

Publikálás ideje: 2016.01.26.

A pohár úgy gondolta, kicsordulok

Az NMHH döntése értelmében a Favorit Masters Kft. az Inforádió korábbi frekvenciáján, a 95.8 Mhz-en indíthat rádiót. A cég tulajdonosai az egykori Prognózis zenekarból ismert Vörös István és a korábban a Skorpióban, Dinamitban és P. Mobilban egyaránt zenélő Németh Gábor. Előbbi az elnökhelyettese, utóbbi pedig elnöke a Magyar Rockzenészek Egyesületének (MaRock), így nem meglepetés, hogy a rádió magyar rockot fog elsősorban sugározni.

Publikálás ideje: 2016.01.25.

HEROE: Fókuszban a rádiós műsorkészítés


Publikálás ideje: 2016.01.22.

Norvégia megkezdte FM-adóinak lekapcsolását

Egy évvel azután, hogy Norvégia bejelentette, a jövőben teljesen áttér a digitális rádiós műsorsugárzásra, mára le is kapcsolták az első FM adókat. A Bauer Media által üzemeltetett Kiss és Radio Rock beszüntette analóg FM műsorsugárzását, és immár kizárólag digitálisan, azaz a DAB+ rendszerben és az interneten hallgatható adásuk.

Publikálás ideje: 2016.01.21.

Mást hallgat rádióban a vidéki, mint a pesti

A 2015. október és december közötti kutatás eredményei alapján, egy átlagos napon közel 5,7 millióan hallgattak rádiót. Az év végén a Class FM rádiót a 15 éves és idősebb korosztály körében naponta átlagosan közel 2,9 millióan hallgatták; a második Kossuth Rádió közönsége 1,5 milliós, mögöttük a Petőfi Rádió 950 ezer, míg a Music FM 800 ezer fős volt.

Publikálás ideje: 2016.01.19.

Rádiózás az év végén

A rádióhallgatottsági mérés szerint a magyarok többsége szívesen hallgatott karácsonyi dalokat az ünnepre való készülődés alatt. Év végére tovább nőtt a rádióhallgatók száma, s éleződik a rádiók közötti verseny.

Publikálás ideje: 2016.01.19.

Öt új húzónév a Music Killersben

Öt új rezidenssel bővült a Music Killers csapata: a 89.5 Music Fm esti élő DJ Showja két hazai és három nemzetközi DJ-t is leigazolt. Ezentúl Tiësto, Oliver Heldens és Don Diablo mixei is itt hallhatók.

Publikálás ideje: 2016.01.19.

Szerette a magyar a karácsonyi dalokat a rádióban

A rádióhallgatottsági mérés szerint a magyarok többsége szívesen hallgatott karácsonyi dalokat az ünnepre való készülődés alatt. Év végére tovább nőtt a rádióhallgatók száma, s éleződik a rádiók közötti verseny – derül ki a TNS Hoffmann–Mediameter konzorcium 2015. október-decemberi időszakra vonatkozó kutatási eredményeiből.

Publikálás ideje: 2016.01.19.