Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! Az hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van az hírek között névben, bevezetőben, feltöltés időre szűrni. Ezen kívül van mód az hírek rendezésére név és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Ismét van Pécsnek hangja

Pécs Rádió néven indult el december 31-én egy webárdió, amely olyan hihetetlen küldetést vállal fel, hogy a műsorszolgáltatást szolgálatnak fogja fel. A rádióadás mellett programszervezéssel is színesítik a város életét.

Publikálás ideje: 2015.02.21.

Miért jó, hogy mindig ugyanazt játssza a rádió?

Mit kapott a fekete polgárjogi mozgalom a rádiótól? Szeressük-e a mulatóst a demokrácia jegyében? Egy nemrég megjelent könyv új megvilágításba helyezi a popzene egész történetét.

Publikálás ideje: 2015.02.21.

Helyi rádiók mehetnek csődbe

A HEROE (Helyi Rádiók Országos Egyesülete), mint a legnagyobb taglétszámú rádiós szakmai és érdekvédelmi szervezet, az alábbi közleményben hívja fel a figyelmet a tervezett reklámadó negatív hatásaira, amelyek közvetlenül érintenék a vidéki rádiós piacot.

Publikálás ideje: 2015.02.21.

Felbontatták Rákóczi Feri szerződését a minisztériummal

A Class FM műsorvezetője a Borsnak azt mondta, már bánja, hogy problémát okozott a rádiónak és műsorvezető-társainak. "Hibáztam, nagyon sajnálom a problémát, amit a rádiónak és a műsorvezetőtársaimnak okoztam! A szóban forgó szerződést azonnal felbontottam, ugyanakkor a magyar termelők és a hazai tájegységek népszerűsítése, ahogy már évek óta, továbbra is szívügyem” – válaszolta a Bors kérdésére.

Publikálás ideje: 2015.02.20.

NMHH: döntés filmes- és rádiós pályázatokban

Filmes pályázatok és körzeti rádiók kapcsán is döntött a Médiatanács.

Publikálás ideje: 2015.02.20.

Keresztbe tett az osztrák közrádió terveinek a helyi Médiatanács

Az osztrák hatóság, a KommAustria úgy döntött, hogy nem engedélyezi az Ö3 rádió élő videó közvetítéseit. A döntés ellen fellebbezni fog az adó.

Publikálás ideje: 2015.02.19.

Elbúcsúzik a BBC Radio1 emblematikus műsorvezetője

Amerikába költözik és az Apple-nek fog dolgozni a közismert és népszerű Zane Lowe, aki a BBC Radio1 hétköznapi, esti (hétfőtől csütörtökig este 7-től 9-ig) sávjának sztár-műsorvezetője volt. A helyére egy kolléga, Annie Mac lép, aki március 9-től veszi át a zenei rádió egyik kulcspozícióját.

Publikálás ideje: 2015.02.16.

A Class FM berágott Rákóczi Ferire

A Morning Show műsorvezetője havi nettó 350 ezer forintot kap tíz hónapon keresztül azért, hogy a Morning Showban propagáljon termelő piacokat és nemzeti parkokat a Class FM tudta nélkül, ezért Class FM lépéseket fog tenni az ügyben, írja a Bors.

Publikálás ideje: 2015.02.15.

Az Ossian valódi munkásságát ajánlja a Petőfi Rádiónak a sértett kiadó

Itt az utolsó darab a Márhívó-gate kirakósához: a Petőfi Rádió eljuttatta hozzánk, milyen jogcímen vetette le az Óriás feldolgozását az Ossian kiadója.

Publikálás ideje: 2015.02.15.

Pokolnál hangosabb az Ossian körüli hiszti

Az Ossian-lemezek kiadója, a Hammer Records azonban szombaton váratlanul töröltette az MR2 Petőfi Rádió Youtube-csatornájáról a félresikerült debreceni koncertre emlékező Óriás-nótát, sőt, elérték, hogy a dal a vasárnap adásba kerülő Akusztikból is kimaradjon.

Publikálás ideje: 2015.02.15.