Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Elkezdődött: a norvégok leállítják az FM adást

A norvég Kulturális Minisztérium döntése alapján 2017-ben leállítják az FM szórást az országban, innentől pedig kizárólag DAB (Digital Audio Broadcasting) csatornákon keresztül rádiózhatnak majd az északi ország területén élők.

Publikálás ideje: 2015.04.20.

A Klubrádiónak hiányzik 1,4 milliárd forint

Csaknem 1,5 milliárd forint kártérítésért perli a Klubrádó a médiahatóság Médiatanácsát, amiért a szervezet a rádió budapesti frekvenciáiról szóló vitákban jogsértéseket követett el, emiatt a rádiónak többletterhei keletkeztek, miközben bevételektől is elesett.

Publikálás ideje: 2015.04.18.

Ismét egyházi rádiók nyertek

Kilenc televízió és három rádió jutott pénzügyi forráshoz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa által kiírt ún. rezsipályázat legutóbbi fordulójában, a Magyar Média Mecenatúra program keretében. A testület legutóbbi ülésén eredményt hirdetett a nyíregyházi és komlói rádiós pályázatokon. A Médiatanács legfrissebb tanulmányából kiderül, a kisebbségi szereplők megjelenése némileg csökkent 2014 második felében a hírműsorokban.

Publikálás ideje: 2015.04.18.

Világsztárokkal szervez találkozót a Class FM

Első alkalommal ad koncertet hazánkban a OneRepublic. Egy szerencsés pár Abaházi Csaba kíséretében, a színfalak mögött találkozhat a sztárzenekarral.

Publikálás ideje: 2015.04.17.

OneRepublic a Class FM-mel!

Első alkalommal ad koncertet hazánkban a világhírű OneRepublic. A Class FM ez alkalommal is a lehető legközelebb hozza hallgatóihoz a koncertélményt: a rajongók páros koncert belépőt nyerhetnek, sőt, egy szerencsés pár Abaházi Csaba kíséretében, a színfalak mögött is találkozhat a sztárzenekarral.

Publikálás ideje: 2015.04.16.

Nem bízzák a rádiókra

Szabályozni készül a szlovákiai rádiókban elhangzó hazai zene minimális arányát a pozsonyi kormány. A vonatkozó törvény módosítását közösen ismertette tegnap Robert Fico kormányfő és Marek Madaric, a kulturális tárca vezetője.

Publikálás ideje: 2015.04.15.

Bolla Zsolt a legjobb producerek között

A szakember a Benztown rádiós brand support vállalat Iron Imager néven meghirdetett nemzetközi versenyén a legjobbak közé jutott: összesítettben a negyedik, az európai indulók között pedig az első lett.

Publikálás ideje: 2015.04.14.

Sikeres volt az V. HEROE nap

Április 8-án, szerdán Nyíregyházán, a Lugas Hotelben került megrendezésre a HEROE V. szakmai napja. A komoly érdeklődésre számot tartó rendezvényen több mint 20 tagrádió közel 40 kollégája jelent meg, a tematikából adódóan pedig elsősorban a technikai munkatársak hallgatták végig az előadásokat.

Publikálás ideje: 2015.04.14.

Laár Andrással indul a buddhista rádió

Negyven-ötvenezer ember érdeklődésére biztosan, de sok kívülálló kíváncsiságára is számít az első magyarországi buddhista webrádió. A magát hiánypótlóként definiáló rádióról ezt Mireisz László, a Buddha FM-et fenntartó Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke mondja.

Publikálás ideje: 2015.04.13.

Technikai előrelépést terveznek a helyi rádiósok

Lezajlott a Helyi Rádiók Országos Egyesületének ötödik szakmai napja, melyen a "Technikai fejlődés iránya és a produkciós munka" volt a fő téma.

Publikálás ideje: 2015.04.13.