Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Elindult a Müpa Rádió

Online rádiót indított február 23-án a tizedik, jubileumi évadát ünneplő Művészetek Palotája. A Müpa Rádió két csatornájának zenei arculata az intézmény kínálatához illeszkedik: a Müpa Symphony a komolyzene, míg a Müpa Easy a jazz, pop, rock, világ- és népzene kedvelőit várja.

Publikálás ideje: 2015.02.24.

Newik az év Mainstream DJ-je

Newik, a Music Killers egyik lemezlovasa nyerte a DJ Szövetség és a Ballantine’s Év DJ-je versenyének "Mainstream" kategóriáját. A legnagyobb hazai DJ verseny szakmai szavazásán a 89.5 Music Fm több rezidense is előkelő helyen végzett és a közönségszavazás döntőjében is ott vannak a népszerű csatorna lemezlovasai.

Publikálás ideje: 2015.02.24.

Ismét van Pécsnek hangja

Pécs Rádió néven indult el december 31-én egy webárdió, amely olyan hihetetlen küldetést vállal fel, hogy a műsorszolgáltatást szolgálatnak fogja fel. A rádióadás mellett programszervezéssel is színesítik a város életét.

Publikálás ideje: 2015.02.21.

Miért jó, hogy mindig ugyanazt játssza a rádió?

Mit kapott a fekete polgárjogi mozgalom a rádiótól? Szeressük-e a mulatóst a demokrácia jegyében? Egy nemrég megjelent könyv új megvilágításba helyezi a popzene egész történetét.

Publikálás ideje: 2015.02.21.

Helyi rádiók mehetnek csődbe

A HEROE (Helyi Rádiók Országos Egyesülete), mint a legnagyobb taglétszámú rádiós szakmai és érdekvédelmi szervezet, az alábbi közleményben hívja fel a figyelmet a tervezett reklámadó negatív hatásaira, amelyek közvetlenül érintenék a vidéki rádiós piacot.

Publikálás ideje: 2015.02.21.

Felbontatták Rákóczi Feri szerződését a minisztériummal

A Class FM műsorvezetője a Borsnak azt mondta, már bánja, hogy problémát okozott a rádiónak és műsorvezető-társainak. "Hibáztam, nagyon sajnálom a problémát, amit a rádiónak és a műsorvezetőtársaimnak okoztam! A szóban forgó szerződést azonnal felbontottam, ugyanakkor a magyar termelők és a hazai tájegységek népszerűsítése, ahogy már évek óta, továbbra is szívügyem” – válaszolta a Bors kérdésére.

Publikálás ideje: 2015.02.20.

NMHH: döntés filmes- és rádiós pályázatokban

Filmes pályázatok és körzeti rádiók kapcsán is döntött a Médiatanács.

Publikálás ideje: 2015.02.20.

Keresztbe tett az osztrák közrádió terveinek a helyi Médiatanács

Az osztrák hatóság, a KommAustria úgy döntött, hogy nem engedélyezi az Ö3 rádió élő videó közvetítéseit. A döntés ellen fellebbezni fog az adó.

Publikálás ideje: 2015.02.19.

Elbúcsúzik a BBC Radio1 emblematikus műsorvezetője

Amerikába költözik és az Apple-nek fog dolgozni a közismert és népszerű Zane Lowe, aki a BBC Radio1 hétköznapi, esti (hétfőtől csütörtökig este 7-től 9-ig) sávjának sztár-műsorvezetője volt. A helyére egy kolléga, Annie Mac lép, aki március 9-től veszi át a zenei rádió egyik kulcspozícióját.

Publikálás ideje: 2015.02.16.

A Class FM berágott Rákóczi Ferire

A Morning Show műsorvezetője havi nettó 350 ezer forintot kap tíz hónapon keresztül azért, hogy a Morning Showban propagáljon termelő piacokat és nemzeti parkokat a Class FM tudta nélkül, ezért Class FM lépéseket fog tenni az ügyben, írja a Bors.

Publikálás ideje: 2015.02.15.