Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Az Ossian valódi munkásságát ajánlja a Petőfi Rádiónak a sértett kiadó

Itt az utolsó darab a Márhívó-gate kirakósához: a Petőfi Rádió eljuttatta hozzánk, milyen jogcímen vetette le az Óriás feldolgozását az Ossian kiadója.

Publikálás ideje: 2015.02.15.

Pokolnál hangosabb az Ossian körüli hiszti

Az Ossian-lemezek kiadója, a Hammer Records azonban szombaton váratlanul töröltette az MR2 Petőfi Rádió Youtube-csatornájáról a félresikerült debreceni koncertre emlékező Óriás-nótát, sőt, elérték, hogy a dal a vasárnap adásba kerülő Akusztikból is kimaradjon.

Publikálás ideje: 2015.02.15.

A Petőfi Rádió törölte a Nyitmákhívó-videót

Pénteken valósággal felrobbant az internet az Óriás zenekar Ossian-paródiájától, amit az MR2 Petőfi Rádió Akusztik cimű műsora kedvéért énekelt el Egyedi Péter bandája.

Publikálás ideje: 2015.02.14.

60 éves a Sony legelső tranzisztoros rádiója

A vállalat készítette el az első tranzisztoros rádiót 1955-ben.

Publikálás ideje: 2015.02.13.

Mégis pályázhat saját frekvenciájára a Tilos Rádió

Az NMHH nyilvántartásba vette a pályázatukat, amit első körben alaki hiba miatt utasítottak el. Az alaki hiba az volt, hogy a Tilos munkatársai nem szkennelték be pályázati anyaguk – üres – hátoldali lapjait. A frekvenciára így már ketten pályáznak, a másik pályázó a Gazdasági Rádiót működtető Műsor-hang Zrt.

Publikálás ideje: 2015.02.12.

Klubrádió: új tagokkal bővül a Halhatatlanok Társulata

A Klubrádió jóvoltából idén is szavazhat a közönség azokra a művészekre, akiket a Társulat kuratóriuma ajánl a figyelmébe.

Publikálás ideje: 2015.02.12.

NMHH: 300 milliós támogatás helyi, körzeti rádióműsoroknak

Négy fordulóban összesen 300 millió forintos támogatást nyújt majd idén a Médiatanács legutóbbi ülésén megszavazott pályázat helyi és körzeti rádiók hírműsoraira, illetve szolgáltató vagy tematikus magazinműsoraira.

Publikálás ideje: 2015.02.12.

Folytatódik a Mecenatúra


Publikálás ideje: 2015.02.12.

Ünnepeltek Bulgáriában

Az ázsiai és európai rádiószövetségek vezetői ünnepelték a kelet-európai országban a Bolgár Nemzeti Rádió 80. születésnapját.

Publikálás ideje: 2015.02.10.

Ki fenyegeti a Class FM-et?

Országos szinten és Budapesten is a Class FM maradt a leghallgatottabb hazai rádió, de a vidéki és a fővárosi hallgatók preferenciája több ponton eltér.

Publikálás ideje: 2015.02.10.