Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Fogynak a Rádió 1 frekvenciái

A főváros után Székesfehérvár, Veszprém és Sárbogárd vételkörzetekben is elhallgatott a Rádió 1 adása. Mindhárom esetben a lejárt és ideiglenesen meghosszabbított médiaszolgáltatási szerződések kapcsán kialakult helyzet miatt szűnt meg az üzemeltető cégek frekvenciajogosultsága.

Publikálás ideje: 2012.10.10.

Hallgatottsági adatok - Budapest - 2012. április

A fővárosban élő 15-69 éves korosztályból közel 1,1 millió ember hetente (87%), míg majd 900 ezren (70%) naponta is hallgatnak rádiót a legváltozatosabb helyszíneken és eszközökön - derült ki a TNS Hoffmann áprilisi Budapesti Rádiós Közönségméréséből.

Publikálás ideje: 2012.04.01.

Szól a rádió – Szépvízről

Egy hónappal ezelőtt, azaz december 4-én délután hat órakor köszöntötte hallgatóit először Balázs Zsombor és Páll Zoltán, az online Szépvíz Rádió létrehozói, amelyet ide kattintva lehet hallgatni.

Publikálás ideje: 2012.01.03.

A Jazzyre mehet a Radiocafé reggeli műsora

A Kreatív Online értesülései szerint a Jazzy rádióra költözik a nemrég elhallgatott Radiocafé népszerű reggeli műsora, a Milliók Reggelire. A hivatalos bejelentés hétfőre várható, a műsor indulása augusztus 22-ére.

Publikálás ideje: 2011.08.15.

A Klubrádió mostantól látható is!

A magyar rádiózásban egyedülálló szolgáltatást indított a Klubrádió. A rádió honlapján már látható is az élő adás, a stúdióban elhelyezett többé-kevésbé intelligens webkamera segítségével a rádióhallgatók nézőkké válhatnak. A nézők így igazi csemegéhez juthatnak: megismerkedhetnek az ismert hangokhoz tartozó arcokat is.

Publikálás ideje: 2011.06.08.

Elbúcsúzott a Rise FM a 88.1-en!

ImageIsmét nem fizetett a Rise. Csütörtök délután búcsúmûsort sugároztak, majd el is hallgattak a budapesti frekvencián. Kora este egy teljesen új, hasonló zenei stílusú rádió tesztadása indult el a 88.1 MHz-en, melynek neve jelenleg még nem ismert.

Publikálás ideje: 2011.01.06.

Elindult a Klasszik Rádió

Kéthetes próbaadás után kedd hajnalban megkezdte a sugárzást az új adó. Utaltak arra, a kereskedelmi médium, amelynek adása Budapest 60 kilométeres körzetében, a 92,1 MHz-en fogható, kilencven százalékban a barokktól a XX. század elejéig terjedő időszak legnépszerűbb klasszikus zenei tételeit sugározza.

Publikálás ideje: 2009.12.01.

Decemberben elindul a Klasszik Rádió

A Jazzyt is működtető üzleti kör klasszikus zenei rádiót indít Budapesten Klasszik Rádió néven, a BBC és az RFI eddig közösen használt frekvenciáján. A két éve működő 90.9 Jazzy rádióéhoz kapcsolódó tulajdonosi kör elsősorban a magasabb végzettségű fővárosi közönséget célozta meg, vidéki terjeszkedést egyelőre nem terveznek.

Publikálás ideje: 2009.11.10.