Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Indul az RCKO.fm rádió

Az Origo Media Group három vadonatúj csatornával, újszerű és hiányt pótló zenei kínálattal és formabontó hirdetési lehetőségekkel jelentkezik. Az Origo Media Group folyamatosan törekszik arra, hogy piacvezetőként folyamatosan új és izgalmas trendeket állítson fel a magyar digitális médiapiacon. Ezen törekvés újabb állomásához érkeztünk az RCKO.fm elindulásával – mondta Vaszily Miklós az Origo Zrt. vezérigazgatója.

Publikálás ideje: 2012.10.26.

Fogynak a Rádió 1 frekvenciái

A főváros után Székesfehérvár, Veszprém és Sárbogárd vételkörzetekben is elhallgatott a Rádió 1 adása. Mindhárom esetben a lejárt és ideiglenesen meghosszabbított médiaszolgáltatási szerződések kapcsán kialakult helyzet miatt szűnt meg az üzemeltető cégek frekvenciajogosultsága.

Publikálás ideje: 2012.10.10.

Hallgatottsági adatok - Budapest - 2012. április

A fővárosban élő 15-69 éves korosztályból közel 1,1 millió ember hetente (87%), míg majd 900 ezren (70%) naponta is hallgatnak rádiót a legváltozatosabb helyszíneken és eszközökön - derült ki a TNS Hoffmann áprilisi Budapesti Rádiós Közönségméréséből.

Publikálás ideje: 2012.04.01.

Szól a rádió – Szépvízről

Egy hónappal ezelőtt, azaz december 4-én délután hat órakor köszöntötte hallgatóit először Balázs Zsombor és Páll Zoltán, az online Szépvíz Rádió létrehozói, amelyet ide kattintva lehet hallgatni.

Publikálás ideje: 2012.01.03.

A Jazzyre mehet a Radiocafé reggeli műsora

A Kreatív Online értesülései szerint a Jazzy rádióra költözik a nemrég elhallgatott Radiocafé népszerű reggeli műsora, a Milliók Reggelire. A hivatalos bejelentés hétfőre várható, a műsor indulása augusztus 22-ére.

Publikálás ideje: 2011.08.15.

A Klubrádió mostantól látható is!

A magyar rádiózásban egyedülálló szolgáltatást indított a Klubrádió. A rádió honlapján már látható is az élő adás, a stúdióban elhelyezett többé-kevésbé intelligens webkamera segítségével a rádióhallgatók nézőkké válhatnak. A nézők így igazi csemegéhez juthatnak: megismerkedhetnek az ismert hangokhoz tartozó arcokat is.

Publikálás ideje: 2011.06.08.

Elbúcsúzott a Rise FM a 88.1-en!

ImageIsmét nem fizetett a Rise. Csütörtök délután búcsúmûsort sugároztak, majd el is hallgattak a budapesti frekvencián. Kora este egy teljesen új, hasonló zenei stílusú rádió tesztadása indult el a 88.1 MHz-en, melynek neve jelenleg még nem ismert.

Publikálás ideje: 2011.01.06.

Elindult a Klasszik Rádió

Kéthetes próbaadás után kedd hajnalban megkezdte a sugárzást az új adó. Utaltak arra, a kereskedelmi médium, amelynek adása Budapest 60 kilométeres körzetében, a 92,1 MHz-en fogható, kilencven százalékban a barokktól a XX. század elejéig terjedő időszak legnépszerűbb klasszikus zenei tételeit sugározza.

Publikálás ideje: 2009.12.01.

Decemberben elindul a Klasszik Rádió

A Jazzyt is működtető üzleti kör klasszikus zenei rádiót indít Budapesten Klasszik Rádió néven, a BBC és az RFI eddig közösen használt frekvenciáján. A két éve működő 90.9 Jazzy rádióéhoz kapcsolódó tulajdonosi kör elsősorban a magasabb végzettségű fővárosi közönséget célozta meg, vidéki terjeszkedést egyelőre nem terveznek.

Publikálás ideje: 2009.11.10.