Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

NMHH Médiatanács: október 2-án lehet beadni a Budapest 98,6 MHz rádiós frekvenciára vonatkozó pályázati ajánlatokat

Augusztus 21-én formai okok miatt pontosította a július 25-én elfogadott, Budapest 98,6 MHz körzeti rádiós frekvenciát érintő pályázati felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa, emiatt viszont a beadási időpont szeptember 6-áról október 2-ára módosul.

Publikálás ideje: 2017.08.23.

Rekordot döntött a Music FM

A hazai rádiók közt egyedülálló számú követőt tud magáénak a 89.5 Music FM Facebook oldala, a rádiót eddig csaknem 700 ezer ember lájkolta. A minap egy kimagasló rekord is született: egyetlen posztra 1300 komment érkezett és 300 ezer embert ért el.

Publikálás ideje: 2017.08.22.

Túszdráma a holland 3FM-nél

Késsel megfenyegette, majd túszul ejtette a 3FM egyik munkatársát egy férfi csütörtökön a hollandiai Hilversumban, a közszolgálati rádió stúdióinak otthont adó épületben. Egy közel másfél órás rendőrségi műveletet követően a túsz sértetlenül kiszabadult, a túszejtőt pedig letartóztatták.

Publikálás ideje: 2017.08.18.

Tehetségkutatót indít a Bartók Rádió

Tehetségkutatóval keres új munkatársakat a közszolgálati média kulturális rádiója. A győztes fél évig a Bartók Rádió csapatában és műsoraiban tökéletesítheti tudását.

Publikálás ideje: 2017.08.15.

Fejcsere a RADIOSITE.HU-nál

10 év után leköszön a RADIOSITE.HU alapító-főszerkesztője, Gálosi Szabolcs, és helyét Huszár Dávid, fiatal rádiós szakember veszi át. A folytatás és további építkezés elkerülhetetlen, hiszen a kis költségvetésű, non-profit jellegű szakmai oldal havi 35-40.000 egyedi látogatót ér el éves átlagban.

Publikálás ideje: 2017.08.13.

Számos újdonsággal készül a Rádió Rock 95.8

A rádió műsorszerkezetében, arculatában és zenei kínálatában is jelentős átalakítás zajlik, melynek első eredményei már a hallgatottsági adatokban is visszatükröződnek.

Publikálás ideje: 2017.08.08.

Újabb rekordot döntött a 103.9 Sláger FM

A 103.9 Sláger FM szárnyalása a nyári időszakban sem áll meg, hiszen a legfrissebb hallgatottsági adatok alapján ismét sikerült egyéni rekordot dönteni a rendkívül magas, 615 ezer fős közönség elérésével Kantar-Hoffmann/Mediameter legfrissebb adatai alapján, a 15 év feletti lakosság körében, országosan. Budapesti regionális rádióként való működése ellenére kiemelkedő igény mutatkozik a teljes lakosság körében a csatorna különleges, '80-as, '90-es évek zenéit sugárzó tematikájára, így szilárd helye van az ország meghatározó rádiói között.

Publikálás ideje: 2017.08.08.

Egyedülálló rádiós webshop nyílt

Egyedülálló kezdeményezésként webboltot nyitott a Magyar Katolikus Rádió. A virtuális áruházban hangjátékokat, meséket, irodalmi adaptációkat, felolvasásokat vásárolhat a közönség.

Publikálás ideje: 2017.08.03.

Mészárosé lehet hamarosan az utolsó szabad rádiós frekvencia is

A Magyar Nemzet információi szerint Mészáros Lőrinchez kerülhet az utolsó szabad rádiós frekvencia, ami az egykor Simicska Lajoshoz tartozó Class FM után maradt szabadon, írja a Magyar Nemzet.

Publikálás ideje: 2017.08.02.

Megbüntették a Karc FM-et

Rádiós hír- és magazinműsorok 75,6 millió forintos támogatásáról döntött múlt heti ülésén a Magyar Média Mecenatúra programban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület nyári szünete előtti utolsó ülésén kiírtak két frekvenciapályázatot, Esztergomban nyertest hirdettek - ezúttal nem a Rádió 1 nyert -, és megbírságolták a Karc FM-et is.

Publikálás ideje: 2017.08.02.