Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Pályázat alatt az osztrák digitális rádiós hálózat

A KommAustria (az „osztrák NMHH”) január 31-én hirdette ki a földfelszíni digitális rádiós műsorszolgáltatás multiplexeinek kiépítésére vonatkozó keretfeltételeket. A DAB+ szabványt alkalmazó koncepció a közeljövőben mind országos, mind helyi és regionális digitális rádióadók indítását is lehetővé teszi Ausztriában.

Publikálás ideje: 2017.02.01.

Reklámkampánnyal erősít a Rádió 1

Országos reklámkampánnyal erősíti tovább piacvezető pozícióját február 1-től a Rádió 1. Magyarország leghallgatottabb kereskedelmi rádiójának hirdetései napokon belül elárasztják majd az utcákat, köztereket, az országos és helyi médiumokat, a tömegközlekedési eszközöket és a televízió képernyőjét is.

Publikálás ideje: 2017.01.31.

RSH portfólió átalakult

A Class FM megszűnésével nem csak a piac, de a hallgatottsági szokások is átalakultak.

Publikálás ideje: 2017.01.31.

Indul a II. Petőfi Zenei Díj

Idén ismét átadják a Petőfi Zenei Díjakat, ezúttal a jubileumi soproni Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján, június 26-án, hazai és világsztárok közreműködésével.

Publikálás ideje: 2017.01.30.

Felfüggesztették a Class FM frekvenciaperét

A médiatörvény szerint a frekvenciaszerződés lejárta előtt legalább tizennégy hónappal kell a műsorszolgáltatónak beadnia a meghosszabbítás iránti igényét, a hatóság pedig e határidő lejárta után tíz hónapig nem dönthet erről – került elő sokadszorra ez a különleges eljárási szabály a Class FM-et üzemeltető Advenio Zrt. és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közötti közigazgatási perben, amelyet előbbi azért indított, mert utóbbi szerinte jogellenesen nem hosszabbította meg a rádiófrekvencia-jogosultságát.

Publikálás ideje: 2017.01.26.

Összeállt az ország legnagyobb zenei toplistája

Péntek délben indul a Rádió 1 slágerlistája, a Top 500, amelyben a rádióhallgatók szavazhatták meg, melyik a kedvenc daluk az elmúlt évtizedekből. Több héten át, több ezer szavazat érkezett be smsben, telefonon, e-mailben vagy a Facebookon keresztül. Ezekből állt össze végül Magyarország legváltozatosabb ötszázas listája, amely ezen a hétvégén hallható a Rádió 1-en.

Publikálás ideje: 2017.01.26.

„Hajléktalan lett" Abaházi Csaba

A 103.9 Sláger FM reggeli sztárja egy éjszakát a szabadban töltött, a földön aludva, mínusz 10 fokban, hogy így hívja fel a figyelmet azokra, akiknek minden éjjel a szabadban kell aludniuk. "Miután elmúltak az ünnepek, hajlamosak vagyunk kevésbé figyelni egymásra, pedig a januári és februári fagyok ugyanúgy szedik az áldozataikat a hajléktalanok között. Néhány takaróval, meleg ruhával bárki tud segíteni rajtuk.

Publikálás ideje: 2017.01.24.

Így lehet túlélni a brutális hideget

Abaházi Csaba, a 103.9 Sláger FM műsorvezetője egy éjszakát a szabadban töltött, a földön aludva, mínusz 10 fokban, hogy így hívja fel a figyelmet azokra, akiknek minden éjjel a szabadban kell aludniuk. Az idén a Mount Everest csúcsára induló Klein Dávid és Suhajda Szilárd segített neki.

Publikálás ideje: 2017.01.24.

Elmarad Balázsék hétfő reggeli műsora a buszbaleset miatt

A hétvégi veronai tragédiára és a hétfői nemzeti gyásznapra való tekintettel hétfőn reggel nem lesz Reggeli Show Balázsékkal a Rádió 1-en - írja a rádió vasárnapi közleményében.

Publikálás ideje: 2017.01.22.

PR szakembert igazolt a Rádió1

2017. január 16-tól Klátyik Heni látja el a Rádió 1 PR és sajtókommunikációs feladatait.

Publikálás ideje: 2017.01.17.