Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Már nézhető a Tilosról szóló film első része

Az első rész a 90-es évekről és az indulásról szól.

Publikálás ideje: 2017.11.20.

Új tulajdonoshoz került a RADIOSITE.HU

A 42NETMedia csoport része lett a rádiós portál.

Publikálás ideje: 2017.11.19.

A Class FM tulajdonosa beperelte a Médiatanácsot

Az Index birtokába került dokumentumok szerint tegnap reggel 8-kor az Advenio ZRT beperelte a Médiatanácsot, és a bíróságon szeretné elérni, hogy az országos kereskedelmi rádiós frekvenciapályázatként emlegetett pályázatot azonnali hatállyal visszavonják, mert az több pontban is megsérti a Médiatörvényt.

Publikálás ideje: 2017.11.17.

Tovább növelte hallgatottságát a Sláger FM

Fennállása második évében a 103.9 Sláger FM magabiztosan uralja a budapesti piacot a teljes népességben a fővárosiak legnépszerűbb társaként a rádió hónapról hónapra növeli hallgatói táborát, a 25 évesnél idősebbek és a 30-59-es kereskedelmileg kiemelten fontos fizetőképes célcsoportban egyaránt - áll a csatorna közleményében.

Publikálás ideje: 2017.11.16.

Meghalt a Szabad Európa Cseke Lászlója, Ekecs Géza

November 13-án Münchenben meghalt Ekecs Géza, a Szabad Európa Rádió emblematikus szerkesztője, műsorvezetője, a Teenager Party Cseke Lászlója, írja a nemzetikonyvtar.blog.hu. A Szabad Európa Rádió egyik legnépszerűbb műsorát, a Teenager partyt vezette évtizedekig.

Publikálás ideje: 2017.11.16.

Átalakulóban Európa rádiós piacai

Jelentős változások zajlanak több európai ország rádiós piacán is. A kereskedelmi csatornák lejáró engedélyeit sok helyen nem hosszabbítják meg, inkább a piac átrendezésére és a múltbéli hibák korrigálására használják fel az alkalmat.

Publikálás ideje: 2017.11.16.

Új tulajdonos és ügyvezető a Rádió Q-nál

Egy újonnan létrehozott kft. szállt be tulajdonosként és rögtön leváltotta az ügyvezetőt. Az iparágban eközben többen arra számítanak, hogy hamarosan valamelyik kormányközeli médiavállalkozó közelébe kerülhet a Rádió Q rádiófrekvenciája is, és azon retrorádiót működtetnének, hogy a Budapesten piacvezető Sláger FM-et gyengítsék. Megkérdeztük minderről Radu Morart, a Sláger FM tulajdonosát és az Andy Vajna-féle Radio Plus Kft.-t is, hátha kiderül, mi igaz abból, amit rádiós piaci berkekben feltételeznek.

Publikálás ideje: 2017.11.16.

POP FM lehet az új országos rádió neve

A 24.hu információi szerint Pop FM és Pop Rádió néven kezdeményezték ábrás védjegyek regisztrációját a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SZTNH).

Publikálás ideje: 2017.11.15.

Átalakulóban az európai rádiós piacok

Jelentős változások zajlanak több európai ország rádiós piacán is. A kereskedelmi csatornák lejáró engedélyeit sok helyen nem hosszabbítják meg, inkább a piac átrendezésére és a múltbéli hibák korrigálására használják fel az alkalmat.

Publikálás ideje: 2017.11.14.

Az új hallgatottságmérés részletei

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közzétette a januárban induló kibővített rádiós közönségmérés részleteit. A hatóság ezzel kapcsolatos közleményét szó szerint közöljük.

Publikálás ideje: 2017.11.14.