Rádiós hírek

Minden magyar rádiózással kapcsolatos hírt összegyűjtünk és elérehetővé teszünk, annak érdekében, hogy könnyen, egy helyről informálódhass. Ha úgy látod, hogy fontos hírt hagytunk ki, kérlek jelezd felénk! A hírlista fölött elhelyezkedő szűrő panellel lehetőség van a hírek között névben, bevezető szövegben, vagy feltöltési időre szűrni. Ezen kívül van mód a hírek rendezésére cím és dátum alapján. A listában alapértelmezetten a legfrissebb hírek jelennek meg. Bármilyen kérdés esetén írj nekünk a kapcsolat oldalon keresztül!

Szűrés

Bírságok és újabb helyi rádiós pályázat

Két rádió nem tartotta be a hatósági szerződésükben rögzített vállalásokat – pénzbüntetést kell fizetniük. A tanács elfogadta a Dunaújváros 93,1 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és a pályázati felhívás tervezetét. Sínen az új hajdúböszörményi helyi rádiós jogosultság ügye is.

Publikálás ideje: 2017.04.30.

A Rádió 1 a piacvezető

A Rádió 1 és a Reggeli Show a rádiós piaci változások nyertese. Sebestyén Balázsék ébresztik a hazai rádióhallgatók legnagyobb részét, a főbb kereskedelmi célcsoportokban országosan és Budapesten is az első helyen vannak. A Rádió 1 Network népszerűsége a nappali és esti műsorsávban is töretlen, összhallgatottsága a legújabb mérési eredmények alapján elérte a napi 966.000 főt.

Publikálás ideje: 2017.04.28.

A fővárosi felnőttek rádiója a Sláger FM

A nemrég publikált mérések alapján túlszárnyalta a 103.9 Sláger FM a fennállása óta mért eddigi legmagasabb hallgatottsági eredményét; immáron több mint 524 ezer fő választja a csatornát (forrás: Kantar Hoffmann, 15+ célcsoport, 2017. január – 2017. március).

Publikálás ideje: 2017.04.28.

Ákos volt a Sláger Reggel vendége

Szerdán a Sláger Reggel vendége volt Ákos, aki Vágó Pirosnak és Abaházi Csabának elárulta, hogy hol és mikor ünnepli 50. születésnapját és pályafutásának 30. évfordulóját.

Publikálás ideje: 2017.04.27.

Fiala a Civil Rádiónál folytatja?

A Kontra Hírügynökség értesülései szerint Fiala János megállapodott a Civil Rádióval, így újra hallható lesz az ikonikus KeljFelJancsi! című műsor.

Publikálás ideje: 2017.04.27.

Élő koncert, kényelmesen a nappaliból

Az Antenna Hungária, a Klasszik Rádió 92.1 és az Óbudai Danubia Zenekar együttműködésének jóvoltából bárki élőben követheti a Müpában 2017. május 1-jén megrendezésre kerülő Klasszikus Kedvencek koncertsorozat „Italia Bella” előadását – az ünnepre való tekintettel ingyenesen.

Publikálás ideje: 2017.04.27.

Jamie Foxx ébresztette a Class FM hallgatóit

Na, ilyen sem volt még itthon, egy rádióban sem ébresztette a jónépet Golden Globe- és Oscar-díjas világsztár a reggeli műsorban. Hogy Jamie Foxxnak az miért jó, hogy hajnalban, ott üljön egy online rádióban a kis napszemüvegében és még dalra is fakadjon, azt nem tudom, de így volt, kép is van róla. Sőt, itt meg is lehet nézni az adást. Felkészül: Jennifer Lawrence?

Publikálás ideje: 2017.04.26.

Közeledik az időpont, amikor az állam átveszi a rádiós hallgatottságmérést

Már zajlik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közbeszerzési tendere, így ha minden terv szerint halad, júniusban már az állam által felkért cég mérheti a rádiók hallgatottságát. Van, aki szerint a tender feltételeit egy konkrét cégre írhatták ki, de az NMHH ezt nem így látja. Az Inspira Media Research eközben állásfoglalást kér a hatóságtól.

Publikálás ideje: 2017.04.26.

Balázsék lemaradtak a hallgatottsági versenyben

A Radio Sales House mai sajtótájékoztatóján kiderült: országos szinten a közmédia rádióival nem lehet felvenni a versenyt, ami persze érthető, hiszen országos frekvenciája csak az MTVA adóinak van, illetve az is, hogy a rádiós reklámpiac idei, 8 milliárdos összbevételének felére az Atmediához tartozó RSH tart igényt. Nem is olyan nagyravágyó ez a terv, a cég a legtöbb nagy helyi rádióval kapcsolatban van, összesen 60 helyi adó reklámidejét értékesítik ők (a négy közmédiás adó és a Sláger FM mellett), ebből 18-at kizárólagosan.

Publikálás ideje: 2017.04.26.

Új reggeli műsorral frissít a Class FM

Mostantól Stohl András, Pataki Zita és Janklovics Péter várja a digitális rádió hallgatóit reggelente, hiszen április 20-án elindult a Class FM - Morning Show!

Publikálás ideje: 2017.04.20.